2020-11-29 10:04:19• hírek • Blikk.hu

Meghalt David Prowse, a Star Wars Darth Vadere

A testépítő bújt a fekete páncél alatt / Fotó: Northfoto
A testépítő bújt a fekete páncél alatt / Fotó: Northfoto

Elhunyt David Prowse, a férfi, aki Darth Vader páncélja alatt bújt az első Stars Wars trilógiában.

A Bristoli testépítő 85 éves volt, a szomorú hírt Prowse ügynöke közölte a sajtóval, egy Star Wars klasszikust idézve: „Az Erő legyen vele, örökké!”.

A brit színész halálának pontos okát egyelőre nem tudni, csupán annyit, hogy Prowse rövid betegség után ment el - írja a BBC.

David Prowse 85 éves volt / Fotó: Northfoto

A BBC-n emlékeztek rá. hogy Prowse-t kitűnő fizikuma miatt választották ki a feladatra, Darth Vader hangját azonban James Earl Jones adta.

Az egykori testépítő több filmben is szerepelt a Star Warson kívül, Arnold Schwarzeneggerrel és a tévésorozatban a Hihetetlen Hulkot alakító Lou Ferrignóval is jó barátságot ápolt, amikor versenyeztek. Sokan nem tudják, de ő készítette fel fizikailag Christopher Reeve-et Superman szerepére.

A korábbi súlyemelő Prowse részben a sportnak is köszönhette hatalmas méretét, majd a sportot hátrahagyva lett színész. A Green Cross Code Man szerepével is nagyot alkotott, amiben a közúti közlekedés biztonságosságára hívta fel a figyelmet. Emiatt lett a Brit Birodalom Rendjének tagja. Később láthattuk még a Ki vagy, doki? és Az Angyal tévésorozatokban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: